Mustafa ÖZ
Mustafa ÖZ
EGESYS
1984 yılında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Türk Telekom’da Telekomünikasyon mühendisi olarak işe başladı. 1986 yılında Alkatel-Lucent Türkiye’de Sistem 12 telefon santrallarında donanım ve yazılım mühendisi ve daha sonra Servis Merkezi İstanbul sorumlusu olarak 1986 yılına kadar devam etti. 1986-2000 yılları arasında İspanya, Belçika ve Almanya’da Sistem 12 ve GSM BSC ve MSC sistemlerinde yazılım geliştirme, test, integrasyon, tasarım konularında çalıştı. European University Brüksel’den 1994 yılında işletme yüksek lisansını tamamladı. 2000-2006 yılları arasında Türkcell’de Şebeke Kontrol Merkezi ve SDP projelerinde çalıştı ve yazılım geliştirme, mesajlaşma sistemleri operasyon gruplarında yöneticilik yaptı. 2006-2009 yılları arasında GSM Kazakhstan’da Servis Network Bölüm yöneticisi olarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri stratejilerinin oluşturulması, Ar-Ge projeleri oluşturma, ürün geliştirme, Proje/Program yöneticiliği, koçluk, mentörlük faaliyetlerinde bulundu. 2010-2012 yılları arasında Telener firmasına iş geliştime ve teknoloji danışmanlığı yaptı. 2012 yılında Azerbeycan’da bulunan ve elektronik ödemeler alaninda faaliyet gösteren Komtec firmasında şirkette yapısal değişiklikler ve yenilikler ile ilgili çalıştı ve GM yardımcılığı yaptı. Daha sonra teknoloji ve yenilik konularında şirketlere danışmanlık ve Ege Sistem firmasında Ar-Ge ve İnovasyon danışmanlığı yaptı. 1601 kodlu TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik çağrısı tarafından desteklenen “PROTEİN Destekli Ar-Ge Mentor Ağı” projesininin birinci fazında aktif olarak görev almıştır. İkinci fazında ise mentör olarak devam etmiştir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KÜSİ mentörlük eğitimleri vermekte olan Kobimen Akademi’de ise eğitmen olarak görev almaktadır.
İ.Ü. Teknokent (Entertech)’de BİGG (TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı) ve KOSGEB Projeler Mentörü olarak görev yapmıştır.
Ayrıca 2017'den beri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına TÜBİTAK'ın ev sahipliğinde Birleşmiş Milletlerin, Temiz Teknolojiler Hızlandırma programında gönüllü mentörlük ve eğitmenlik yapmaktadır.